blivlandinspektør.nu

Min vej til landinspektøruddannelsen er en noget kringlet vej. Jeg flyttede til Aarhus for at læse fysik, men efter et kort forløb flyttede jeg tilbage til min hjemby, nemlig Aalborg. Her stod jeg nu uden en reel idé til hvad jeg så ville, så jeg besluttede at søge ind på psykologistudiet. Mit karaktergennemsnit var, heldigvis for lavt. Jeg siger heldigvis fordi det gjorde mig desperat og meget opmærksom på hvad jeg egentlig ville og hvad der nu lå af muligheder. AAU har en liste med uddannelser hvor der er ledige pladser, jeg gennemgik denne og faldt over landinspektør uddannelsen. Jeg kunne læse mig frem til at uddannelsen giver en bred forståelse inden for planlægning, teknik, jura og opmåling. Hvilket lød meget spændende. Alligevel havde jeg knap nogen idé omkring hvad en landinspektør er og laver ved studiestart. Denne viden fik jeg efter 1. semester, hvor jeg nu ved at en landinspektør har en masse muligheder, og jeg vil mene at der er noget for enhver, liget meget hvilken baggrund man har. Selvom jeg har haft en masse forskellige idéer omkring hvad jeg skulle uddanne mig til, så føler jeg nu at jeg er kommet til det rette sted.

[Henrik B. Larsen, 3. semester, Aalborg]

Landinspektøruddannelsen syntes jeg er utrolig spændende og meget alsidig. Der er flere forskellige jobmuligheder når man er færdig, og det tiltaler mig meget. Man opnår en viden indenfor mange områder, herunder både ejendomsjura, matrikulær sagsudarbejdelse, planlægning, landmåling og GIS. Der er mange muligheder for hvad man vil specialisere sig indenfor, hvad enten det er en samfundsrelateret specialisering eller en mere teknisk specialisering.
Sammen med studiet er der også god mulighed for at få sig nogle nye venner. Der bliver afholdt fredagsbarer og andre sociale arrangementer, som skaber forbindelse mellem årgangene på studiet. Dette skaber et fantastisk sammenhold på hele studiet.

[Jeppe Sommer Bruun, 7. Semester, Varde]

 

Jeg hørte om Landinspektøruddannelsen igennem min svoger. Jeg var i praktik hos ham i 9. klasse og fik et indblik i nogle af de spændende arbejdsopgaver, som landinspektører kan komme til at lave. I mit sabbatår besluttede jeg mig endeligt og flyttede fra København til Aalborg for at prøve noget nyt. Jeg blev tiltrukket af studiet fordi det indeholder mange forskellige dele fra både jura, arkitektur, kortlægning og især byplanlægning. Blandingen mellem praktisk og teoretisk arbejde var samtidig noget, der fik mig til at vælge at læse til landinspektør.
Jeg er rigtig glad for studiet; dels fordi det er fagligt rigtig spændende, og dels fordi der er et rigtig godt og unikt studiemiljø og rigtig mange årtier gamle traditioner. Studiets lille størrelse gør, at alle kender alle på tværs af årgangene, hvilket jeg sætter rigtig stor pris på.

[Jonathan Overgaard Markman, 5. semester, København]

 

Jeg startede på landinspektørstudiet, efter at have arbejdet som maler i flere år. Jeg ønskede nye udfordringer og faldt over landinspektøruddannelsen, da kombinationen af høj faglighed og frisk luft lød interessant. Jeg fik arrangeret et besøg på studiet, hvor jeg en dag var med til forelæsning og senere opmåling. Denne dag var med til at overbevise mig at det var det rette.
Indtil videre har studiet levet op til alle mine forventninger, både faglig og socialt. Det problemorienterede projektarbejde i grupper fungerer rigtig godt, da alle bliver engageret i projektet og aldrig kommer til at sidde alene med problemerne. Desuden er det sociale sammenhold på studiet rigtig godt og skyldes nok de mange arrangementer på tværs af semestrene.

[Karina Elberg Jensen, 1. semester, Sæby]

 

Landinspektørstudiet er i høj grad kendetegnet ved det gode studiemiljø og et godt sammenhold – også på tværs af årgangene. Men også studiet i sig selv er præget af engagerede undervisere, høj faglighed og opdateret viden. Som jeg ser det er en af de største fordele at man som landinspektørstuderende får bredden af landinspektørens opgaver på bachelor-delen. Herefter har man mulighed for at specialisere sig i to år indenfor netop den gren som man på tidspunktet synes er den absolut mest spændende. Med kombinationen af de to dele, kan man efter endt uddannelse søge job indenfor en bred vifte af virksomheder indenfor både stat, kommune og det private erhvervsliv.

[Kirstine Rokholm Jensen, 7. semester, Lønstrup]

 

Allerede da jeg gik i gymnasiet vidste jeg at jeg ville læse til Landinspektør, da jeg havde hørt om studiet til en uddannelsesmesse. Efter to sabbatår startede jeg på studiet i Aalborg og jeg har aldrig fortrudt mit valg.
Det jeg synes der gør studiet rigtig spændende er at hvert semester omhandler et nyt emne og man når aldrig at køre træt i det. Denne alsidighed viser sig også i at man til tider arbejder udendørs, hvilket giver et dejligt afbræk fra hverdagen bag computerskærmen.
Studiemiljøet betyder meget for mig og det at alle semester på både bacheloren og kandidaterne sidder samlet giver et rigtig godt sammenhold på tværs af semestrene. Studenterforeningen FoFoDaLa sørger også for gennem deres fredagsbarer og fester at de studerende bliver samlet på et andet grundlag en det faglige og det er rigtig godt.

[Nina Stahl Madsen, 5. semester, Viborg]

 

Når man hører om en landinspektør, forbinder mange det med en avanceret landmand eller en som en person, der løber forvirret rundt med en pind. Dette er dog på ingen måde tilfældet! Landinspektøren har derimod en profil, som byder på en bred viden indenfor Jura, Arkitektur og ingeniørvidenskab. Dette gør denne uddannelse meget alsidig og vekslende, hvilket er derfor jeg har valgt at studere til landinspektør. Uddannelsen giver tilmed et væld af muligheder for at, arbejde med lige præcis det du interesserer dig for, og arbejdsløsheden er lav.
Studielivet er tilmed fantastisk på Aalborg universitet, hvor gruppe –og projektarbejde forbereder dig både på erhvervslivet, men samtidigt også bidrager til det sociale liv. Det sociale liv på landinspektøruddannelsen er tilmed meget unikt, da man har et godt sammenhold på tværs af semestrene, hvor fredagsbarer, julefrokost og forårsfest skaber de perfekte rammer. Jeg mener derfor at det faglige og sociale går op i en højere enhed, og kan klart anbefale landinspektøruddannelsen.

[Mads M. Therkelsen, 3. semester, Vejle]

 

Da jeg skulle vælge en videregående uddannelse ville jeg ikke vælge en uddannelse, der specialiserede sig meget, så man kun har få muligheder når man er færdig. Landinspektøruddannelsen er ikke én retning, men flere retninger kombineret. Fordelen herved, er mulighederne når man er færdig med uddannelsen. Man har ikke kun én færdighed og én jobmulighed, men en mangfoldighed af muligheder. Derfor kan man heller ikke kalde en landinspektør en specialist, men nærmere en generaliseret specialist. Igennem landinspektøruddannelsen kombineres ingeniørarbejde, byplanlægning og jura.
Samtidig er studiemiljøet sammenknyttet, især igennem FoFoDaLa, der står for flere arrangementer igennem året, der strækker sig fra fredagsbarer til udflugter til studierelevante internationale messer. Arrangementerne sørger for en kontakt mellem alle årgangene, så man er ét studie og ikke ét semester.

[Anders Dalgaard, 5. semester, Ringe]

 

I sin tid valgte jeg Landinspektøruddannelsen fordi den er bred og at der er mulighed for praktisk arbejde i marken og tid på kontoret. Jeg har altid haft den største interesse omkring kort og opmåling og derfor læser jeg lige nu på overbygningen ”Surveying and Mapping”. Her får man lov til at dykke langt ned i forskellige opmålingsmetoder. Lige nu arbejder jeg f.eks. med billeder taget fra en drone (et lille fjernstyret fly). Billederne kan sættes sammen, så det er muligt at måle i dem. Metoderne der benyttes er ikke nye, men dronerne udvider mulighederne for hvad man kan lave. Det er super spænende at få lov at arbejde med noget der er så nyt og finde ud af om dronerne kan konkurrere med andre opmålingsmetoder.

[Kathrine Schmidt, 9. semester, Roskilde]